Skip to main content
Megelőzés. Diagnosztika. Gyógyítás. I 9400 Sopron Várkerület 77. I +36309895890

BRCA genetika mell- és petefészek vizsgálat

A BRCA genetikai teszttel meghatározható a mell- és petefészekrák kialakulásának kockázata. A pozitív eredmény tájékoztathat a korai felismerésről és a személyre szabott kezelési lehetőségekről. A BRCA-teszt a családtervezéshez és a kockázat jobb felméréséhez is információt nyújthat. A BRCA-státusz ismerete lelki nyugalmat vagy érzelmi támogatást nyújthat. Fontos, hogy a BRCA-tesztet egészségügyi szolgáltatóval és genetikai tanácsadóval beszélje meg.

A BRCA (BReast CAncer) génteszt fontos információkat szolgáltathat a mell- és petefészekrák kialakulásának kockázatáról. A BRCA-teszt néhány előnye a következő:

  1. Korai felismerés: Ha egy személynél a BRCA-génmutáció miatt magas az emlő- vagy petefészekrák kockázata, akkor előnyös lehet számára a fokozott felügyelet, például a gyakoribb mammográfiás vagy kismedencei vizsgálatok, hogy a rákot korábbi stádiumban felismerjék.

  2. Személyre szabott kezelési lehetőségek: A konkrét BRCA-mutáció ismerete segíthet a kezelési döntések meghozatalában, például a legmegfelelőbb műtét vagy kemoterápia kiválasztásában.

  3. Családtervezés: A BRCA-vizsgálat információt nyújthat arról, hogy az adott személynek mekkora a kockázata arra, hogy gyermekeinek továbbadja a genetikai mutációt. Ez az információ fontos lehet azon személyek számára, akik gyermekvállalást terveznek, és szeretnék megérteni a lehetséges kockázatot.

  4. Javított kockázatértékelés: A BRCA-teszt segíthet meghatározni a személy élethosszig tartó mell- vagy petefészekrák kialakulásának kockázatát. Ez az információ felhasználható a megelőző intézkedésekkel és a rákszűréssel kapcsolatos megalapozott döntések meghozatalához.

  5. Érzelmi támogatás: A BRCA-státusz ismerete segíthet megnyugodni azoknak, akiknek a tesztje negatív, illetve támogatást nyújthat azoknak, akiknek a tesztje pozitív, és fontos egészségügyi döntéseket kell meghozniuk.

Fontos megjegyezni, hogy a negatív teszteredmény nem garantálja, hogy valakinél nem alakul ki mell- vagy petefészekrák, és a pozitív teszteredmény sem garantálja, hogy valakinél rákos megbetegedés alakul ki. A BRCA-tesztet az egészségügyi szolgáltatóval és genetikai tanácsadóval kell megbeszélni a legjobb cselekvési irány meghatározása érdekében.

Foglalja le időpontját online, vagy hívjon minket: +36309895890



9400 Sopron
Várkerület 77.

+36309895890

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Sajtó

Sajtó

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ön Orvos?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha együttműködési lehetőségben gondolkodik!

© 2023 - Honlapot készítette: 

DENTAL-PANNONIA Zrt. Minden jog fenntartva.

A kollégák fényképeit készítette: 

miskafoto (facebook)

miskafoto (weboldal)

Betegjogi képviselő: dr. Baranyai Roland

  • +36 20 489 9567
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannonia Medical Kft.

Egyedi azonosító: 520 335

Cégjegyzékszám
08-09-033986
Adószám
27555015-1-08
Székhely
9400 Sopron, Várkerület 77.
OAH engedély száma
SVR-HA14833